Családrajz

ELVARÁZSOLTCSALÁD-RAJZ KÉSZÍTÉSE

  • Vegyen elő egy A/4 fehér lapot.
  • Színes ceruzákkal dolgozzon.
  • Nagyjából 10 percet szánjon a rajzra.
  • Nem művészeti alkotást várunk.

Ön visszamegy gondolatban a kisgyermekkorába, úgy 5-10 éves kora környékére, ezen belül szabadon meghatározható időszakra. Egy varázsló a pálcájával egyetlen ütéssel minden családtagját elvarázsolja valamivé. Lehet egy tárgy, egy élőlény, állat, növény, szimbólum, jelenség, bármi, csak ember nem maradhat.

A rajzon legyen rajta a két szülő, a testvére(i), önmaga, nagyszülők és még aki kiemelt szerepet töltött be akkoriban az Ön életében (esetleg egy nagynéni, nagybácsi, keresztszülő, de ezek el is maradhatnak.) A sorrendet Ön dönti el.

Ez a típusú családrajz tudattalan dinamikákat hoz felszínre, ezért a megértést, hogy ki miért az lett amivé varázsolta, majd a megbeszélés során válik érthetővé. Ne is gondolkozzon rajta, ne bírálja felül a készítés során az először eszébe jutó ötletét, csak vesse papírra. Egyszerre, egy lendületre készítse el a rajzot, ne is álljon fel, amíg a tízperc le nem telik, ne szakítsa meg a munkát.

Amennyiben a fenti instrukciókon kívül bármi kérdése lenne, válaszolja meg magának szabadon. Kellemes rajzolást, gyors asszociációkat kívánunk!