Korábbi alkalmakról:

  • A 2018. évi lelkészeknek szóló tréningünk kapcsán készült riport elérhető >>>itt<<<.
  • Egy résztvevő (Győrffy Eszter) beszámolója megjelent a reformatus.hu oldalon.
  • Félreérzések elkerülése végett” – a 2019-es lelkésztréningről Dr. Siba Balázs írt a Reformátusok Lapjában:

Személyes benyomások:

“Felemelő volt számomra megtapasztalni a párkapcsolatból eredő konfliktusok kezelését és megértését egy teljesen új aspektusból. Megtudtam, mi az a beérintődés, és megtanultam beazonosítani. Persze a beérintődés által generálódó érzelmi cunami megállítása hosszú gyakorlást igényel, de most már tudom, hogy merre induljak el. A szervezéssel kapcsolatban annyi, hogy minden flottul ment. Tömény volt, sok munkával, de hatékony.” (Laci)

“A tréning nagyon hasznos volt számomra, mert gyakorlatban megtanultam, hogyan ne veszekedjek. Megtapasztaltam, hogy hogyan kell a gödörből kiszedni a páromat. Megláttam, hogy a párom ugyanolyan sebezhető, mint én, és ettől még jobban szerethető lett számomra. Rájöttem, hogy minden konfliktusunk magja az, hogy tulajdonképpen félünk elveszíteni a másikat. Azóta sokkal őszintébben és mélyebben tudunk kommunikálni amióta Etelka és Attila transzparenssé teszi nekünk ezeket a zsigeri,  nem tudatos működésünket. Őszintén teljesen le vagyok nyűgözve tőlük!” (Judit)

“Számunkra a tréning egy olyan út volt, amelyen , ahogy haladtunk előre együtt, egymás mellett, sorra villantak fel a lámpák, és egy idő után már előre kivilágított úton találtuk magunkat. Nehéz saját vagy társunk érzelmi mélységeibe leereszkedni, talán ijesztőnek is mondhatnám, de mégis megéri. Megfogalmazni, kimondani azt, amitől félünk, ami bánt, elgyengíti a “szörnyet”. Mindezt együtt, egymással összeölelkezve tenni felszabadító érzés. Bárcsak minden párnak kezében lenne ez a kincs, már kapcsolatuk kezdetén.” (Móni és Laci)